KYOCERA stopt met naamgeving stadion ADO Den Haag

18 mei 2017

KYOCERA Document Solutions Nederland zal haar overeenkomst met ADO Den Haag voor de naamgeving van het stadion niet verlengen. De overeenkomst loopt af op 31 augustus 2017. Ondanks het feit dat KYOCERA tevreden is over de samenwerking past het niet langer in de internationale strategie van het bedrijf. KYOCERA zal zich de komende jaren vooral richten op online contentmarketing om het merk KYOCERA verder tot leven te brengen in de zakelijke markt.

 

Sinds 2011 staat de 48 meter lange led-lichtreclame met de stadionnaam op het dak van het stadion, eind 2010 ondertekenden KYOCERA Document Solutions Nederland en ADO Den Haag een overeenkomst daartoe. Jaarlijks rijden er meer dan 160 miljoen auto’s langs het stadion wat enorm bevorderlijk voor de naamsbekendheid van KYOCERA is gebleken.

In december 2015 werd een zonnepanelenpark op het dak van het KYOCERA Stadion in gebruik genomen. KYOCERA heeft de zonnepanelen geproduceerd en geleverd. De 2.900 zonnepanelen leveren 50% van het jaarlijkse stroomverbruik van ADO Den Haag.

Etienne Hendriks, managing director KYOCERA Document Solutions Nederland: "Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van het KYOCERA stadion. Het zal voor mij als Hagenaar vreemd zijn om straks op het Prins Clausplein te rijden en een andere naam op ‘ons’ stadion te zien staan. Wij hebben jarenlang bijzonder prettig samengewerkt met ADO Den Haag en beschouwden het stadion al die jaren als ons tweede thuis. Wij zijn blij voor ADO Den Haag dat zij een nieuwe naamgever kunnen verwelkomen, wij wensen hen het allerbeste toe.”

Matthijs Manders, Algemeen Directeur ADO Den Haag, kijkt terug op een prachtige periode. “Zeven jaar is een behoorlijk lange tijd. Door zo’n sterke naam als KYOCERA op het stadion te hebben gehad, hebben wij vele ambities kunnen verwezenlijken. Hoogtepunt is ongetwijfeld het zonnepanelendak op het stadion, dat KYOCERA heeft geproduceerd en geleverd. Bij deze wil ik KYOCERA bedanken voor een succesvolle periode.”Scroll to top