KYOCERA Document Solutions behaalt ISO27001 certificaat

15 juni 2017

KYOCERA Document Solutions toont haar commitment en compliance met wereldwijd erkende best practices ten aanzien van gegevensbeveiliging door het internationale ISO 27001-certificaat te behalen.


Van links naar rechts: Fraz Rasool – Senior Manager Internal Control, KYOCERA Document Solutions Europe B.V., Andrie Muchtar – Expert Internal Control, KYOCERA Document Solutions Europe B.V., Drs. Dave Hagenaars – Managing Director BSI, The Netherlands, Takahiro Sato – President, KYOCERA Document Solutions Europe B.V., Nelson Marques – Expert Internal Control, KYOCERA Document Solutions Europe B.V.

De certificering is door de BSI Group aan KYOCERA toegekend na een streng auditproces. In april 2016 heeft een uitgebreide audit van de hardware, software en processen van KYOCERA plaatsgevonden op locaties in de gehele EMEA, waaronder het Europese hoofdkantoor in Hoofddorp.

ISO 27001 is de internationaal bekende norm voor het Information Security Management System (ISMS). Certificering volgens ISO 27001 laat zien dat voor een organisatie de beveiliging van vertrouwelijke informatie een topprioriteit in de bedrijfsvoering is.

"We zijn verheugd om pioniers te zijn bij het behalen van deze certificering," zegt Andrie Muchtar, Europese Information Security Officer bij KYOCERA Document Solutions Europe. "De ISO 27001-standaard biedt één van de sterkste garanties voor het waarborgen van de beveiliging van onze medewerkers- en klanteninformatie. Dit biedt ons de mogelijkheid om deel te nemen aan tenders waarbij compliance een vereiste is.

Als klanten migreren naar een digitale omgeving, is cybersecurity van groot belang. Met deze certificering is KYOCERA goed gepositioneerd om te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en kan zij haar klanten ondersteunen om ervoor te zorgen dat ook zij aan deze wetgeving voldoen."

"De ISO 27001 certificering levert KYOCERA niet alleen veel commerciële waarde, maar biedt ook een hoge standaard van informatiebeveiliging. Zo zorgen wij voor onze klanten en medewerkers in lijn met de fundamentele filosofie van ons bedrijf – doen wat goed is als mens, "concludeert Takahiro Sato, president van KYOCERA Document Solutions Europe B.V.Scroll to top