Maatschappelijke verantwoording

Kyocera hecht veel belang aan onze lokale belanghebbenden – klanten, medewerkers, aandeelhouders, zakelijke partners en lokale gemeenschappen. Wij zijn ervan overtuigd dat alle bedrijven sociale verantwoordelijkheid dienen te tonen en aan de mondiale duurzame ontwikkeling moeten bijdragen.


Ondersteunen van de Kyoto Prize

De Japanse non-profit Inamori Foundation is in 1984 opgericht in de geest van de overtuiging van de oprichter Kazuo Inamori dat "onze hoogste roeping als mensen is om voor het grotere belang van de mensheid en de samenleving te werken." Kyocera ondersteunt de Kyoto Prijs van de Foundation, een internationale prijs die ieder jaar uitgereikt wordt aan diegenen die belangrijke bijdragen hebben geleverd in de volgende drie categorieën; "Geavanceerde Technologie," "Elementaire Wetenschappen," en "Schone kunsten en Filosofie."

Kyoto Laureate Symposium (U.S.A.)

Kyocera ondersteunt het San Diego’s Kyoto Prize-symposium, waarvoor de ‘Inamori Foundation’ gastheer is, die winnaars van de Kyoto Prize naar grote universiteiten haalt voor publieke optredens en educatieve presentaties. Het symposium kent ook Kyoto-studiebeurzen toe aan studenten uit San Diego, U.S.A. en Tijuana, Mexico.

Bijdragen aan de Alfred University (U.S.A.)

In 2005 heeft Kyocera een donatie gedaan aan de Alfred University (New York, U.S.A.), een instituut dat wereldwijd bekend staat om zijn onderwijs en onderzoek op het gebied van keramiek en glas. Zijn engineeringschool kreeg vervolgens een nieuwe naam: de Kazuo Inamori School of Engineering. In 2011, opende de universiteit zijn Inamori Kyocera Fine Ceramics Museum (Inamori Kyocera Museum voor Fijne Keramiek).

Pink Ribbon activiteiten

Kyocera ondersteunt vroege detectie en diagnose van borstkanker. Sinds 2004 heeft Kyocera een deel van haar winsten uit de verkopen van keramische messen met roze heften gedoneerd aan kankeronderzoek in Noord-Amerika en ondersteunt ook soortgelijke activiteiten in andere landen over de hele wereld.

Het Inamori-Kyocera Western Development Scholarship Fund (Het Inamori-Kyocera Westelijke Ontwikkelings-wetenschapsfonds) (China)

In 2001 heeft KYOCERA en haar oprichter, Kazuo Inamori, een studiebeursfonds opgezet om jongeren te scholen en de regionale ontwikkeling van de westelijke provincies in China te helpen. Elk jaar worden studiebeurzen verstrekt aan studenten op 12 universiteiten.

Het Kyocera Museum of Art (Museum van Schone Kunsten, Japan)

Het Kyocera Museum of Art, geopend in haar mondiale hoofdkantoor (Kyoto City, Japan) in 1998, toont een permanente collectie kunstwerken — met inbegrip van Picasso’s koperen-plaats-afdruk-series 347, Japanse schilderijen, en schilderijen en beeldhouwwerken in Westerse stijl.

Kyoto Sanga F.C. (Japan)

© KYOTO.P.S.

In reactie op de verwachtingen van lokale inwoners die een oproep deden voor een professioneel voetbalteam met Kyoto als thuisbasis, heeft Kyocera geholpen bij het opzetten van de Kyoto Purple Sanga (nu Kyoto Sanga F.C.) in 1994. In overeenstemming met de “100-Jaar Visie” van de Japanse voetbalcompetitie, gaat Kyocera door met de ondersteuning van het team.

Scroll to top